Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-11-2016  

CdK stelt burgemeestersbenoeming Dinkelland uit


Onderling 'gekissebis' in het college van B&W van Dinkelland betekende de aanleiding tot een dubbele afrekening in de gemeenteraad door de wethouders Zwiep (LD) en Kleissen (CDA) naar huis te sturen, na moties van wantrouwen van beide coalitiepartners LD en CDA.
 

ZWOLLE/DINKELLAND – Commissaris der Koning Ank Bijleveld heeft de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester in de gemeente Dinkelland opgeschort. Waarnemend burgemeester Ineke Bakker is bereid gevonden langer in functie te blijven. Bijleveld schort de procedure op vanwege de bestuurlijke perikelen in Dinkelland. Zo traden onlangs de wethouders Kleissen (CDA) en Zwiep (Lokaal Dinkelland) af na een aangenomen motie van wantrouwen. Het was de reden voor de  wethouders Steggink en Stokkelaar om zich los te maken van hun partij Lokaal Dinkelland.
Binnen de fractie Algemeen Belang Dinkelland kwam het eveneens tot een scheuring omdat fractievoorzitter Ten Dam-Koopman zich van de partij afkeerde.
Door deze scheuringen is er volgens de CdK geen fundamentele duidelijkheid binnen de politieke verhoudingen in Dinkelland. Bijleveld heeft daarom ‘verkenner’ en oud- CdK Geert Jansen aangetrokken om de bestuurlijk-politieke stabiliteit van de gemeente Dinkelland in kaart te brengen alvorens zij de benoemingsprocedure herstart. Dat kan een vertraging van 3 maanden opleveren. Op de functie van burgemeester zijn reeds 35 sollicitaties binnengekomen bij Commissaris der Koning Ank Bijleveld.

Archief
Terug naar vorige pagina