Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-11-2016  

Ton Ruikes wordt opvolger Schmidt bij ZGT

 

ALMELO - Ton Ruikes wordt per 1 januari a.s. bestuursvoorzitter bij de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Hij volgt dan de met pensioen gaande Meindert Schmidt op, zo maakte de Raad van Toezicht van de ziekenhuisgroep met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo vandaag bekend.

De Raad van Toezicht stelt daarmee teven een vacature vrij voor de huidige functie van Ruikes in de Raad van Bestuur waarin Ruikes al sinds 2012 zitting heeft.
Met de benoeming van Ruikes spreekt de Raad van Toezicht tevens het vertrouwen uit dat het ZGT haarstevige positie in de ziekenhuiszorg in de regio kan bestendigen.

< Ton Ruikes wordt per 1 januari 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur bij ZGT. Hij heeft ook nog bestuursfuncties bij de stichting Labmicta, stichting LabPon, stichting Fibula en beroepsvereniging NVZD.
In het verleden was Ruikes werkzaam bij zorgbeoordelaar NIAZ, zorgverlener SDW, Lievensberg Hospital Bergen op Zoom, Integraal Kankercentrum Rotterdam, Martini Ziekenhuis Groningen, Scheper Ziekenhuis Emmen en het Ministerie van Defensie.

Archief
Terug naar vorige pagina