Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-09-2016  

Werknemers forceren zich toegang tot bedrijf


De middelste foto laat de oude situatie voor 2012 zien. De andere laten de veranderingen zien die Lenferink liet uitvoeren toen de opstallen wel op zijn naam stonden.
 

HENGELO – Werknemers van Bedrijfswagens Twente BV aan de Sluitersdijk in Beckum - gem. Hengelo, hebben vanmorgen de toegang naar hun werkplaats geforceerd. De toegang was met ketting en slot geblokkeerd door naaste buur en bewoner van de woning, Kuipers.
Kuipers leeft in onmin met de eigenaar van Bedrijfswagens Twente BV, Twente’s grootste autohandelaar Bennie Lenferink. Volgens Kuipers is Bedrijfswagens Twente BV nog huur verschuldigd en werd daarom de toegang geblokkeerd. Iets wat Kuipers ook al eerder deed op 8 augustus jl. De gealarmeerde politie bemiddelde maar beide partijen werden het niet eens. Reden waarom Kuipers de opdracht kreeg om de toegang open te houden. Kuipers wilde met zijn daad de vermeende vordering op Bedrijfswagens Twente BV kracht bijzetten maar moet zijn gelijk proberen te halen via een civiele procedure.

De actie van Kuipers kent een diepere achtergrond. In het verleden zat het aannemersbedrijf van Kuipers krap bij kas. Kuipers leende toen enkele Eurotonnen van Lenferink via het bedrijf Demajo Onroerend Goed BV om het hoofd boven water te houden. Uiteindelijk ging bedrijf van Kuipers in 2012 failliet nadat de Rabobank het verschuldigde krediet opzegde. Als onderpand voor de lening bij de bank en Lenferink golden de woning en de bedrijfspanden van Kuipers. Lenferink legde na taxatie nog enkele Eurotonnen op tafel,waarna de opstallen via een notaris in Wierden werden overgeschreven op naam van Demajo Onroerend Goed BV van Lenferink. Die transactie bleek later bij uitspraak van de rechter onder ‘verkeerde dwingende’ omstandigheden tot stand gekomen te zijn. Of bij gedwongen verkoop door de hypotheekhouder meer zou zijn betaald, is een twistpunt. Lenferink moest dus de opstallen terug leveren aan Kuipers maar heeft nog wel geld tegoed van de leningen en de investeringen die hij deed in de panden. Zowel Kuipers als Lenferink eisen dus geld van elkaar. Kuipers wil huur vangen en Lenferink wil investering en lening terug. Kuipers probeerde vandaag - nu de opstallen met ingang van vandaag weer op zijn naam staan - feitelijk het geschil te forceren door opnieuw de toegang te blokkeren. Dat deed hij, omdat hij ‘vreesde’ dat Lenferink zijn wagenpark e.d. zou weghalen. 
Kuipers heeft echter bij vonnis van de rechter in Assen op 25 augustus jl. al eerder te horen gekregen dat hij de toegang naar Bedrijfswagens Twente BV niet zomaar mag blokkeren. Reden voor de politie om Kuipers vanmorgen te sommeren de toegang vrij te houden voor de werknemers en klanten van Bedrijfswagens Twente BV. Beiden 'kemphanen' zullen het geschil feitelijk bij de rechter moeten ‘uitvechten’.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina