Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-08-2016  

VluchtelingenWerk zoekt juridische begeleiders

 

ALMELO - VluchtelingenWerk Oost Nederland zoekt vrijwilligers voor de juridische begeleiding van asielzoekers en vluchtelingen. Het gaat zowel om vrijwilligers voor het Steunpunt Gezinshereniging in Almelo als voor locaties in Hengelo en Hof van Twente. Lees het enthousiaste verhaal van vrijwilliger Maaike Turk!

Maaike Turk (foto), 25 jaar, werkt sinds februari als vrijwillig juridisch begeleider in Hengelo. Zij vertelt:” Ik wilde al heel lang bij VluchtelingenWerk werken. Toen er in Hengelo een vacature kwam heb ik mij direct aangemeld. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de vluchtelingenproblematiek, omdat ik vind dat iedereen recht heeft op een veilige plek om te leven. Ik voel dat als een verantwoordelijkheid van Nederlanders en dus van mij.
Vooral de diepgang in het werk spreekt mij aan. Iedere dag is anders en er zijn zoveel vragen te beantwoorden van mensen. Het werken bij VluchtelingenWerk heeft mijn manier van denken wel veranderd. Elke keer weer word ik geraakt door de positiviteit, veerkracht en dankbaarheid van de vluchtelingen, ondanks alles wat ze hebben meegemaakt. Dat geeft voldoening! Ook het werken met de collega's is ontzettend leuk. Iedereen helpt elkaar en denkt mee bij lastige vraagstukken. De sfeer is zo prettig omdat we allemaal bezig zijn met hetzelfde doel: vluchtelingen zo goed mogelijk op weg helpen in de Nederlandse samenleving."

Ook voor het steunpunt Gezinshereniging in Almelo zoeken we vrijwilligers die zich willen specialiseren in het ondersteunen van vluchtelingen met een verblijfsvergunning bij de aanvraag van gezinshereniging. De nadruk van dit vrijwilligerswerk ligt op de afhandeling en begeleiding van de gezinsherenigingsprocedure.

Vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma, de mogelijkheid om aanvullende scholingen of trainingen te volgen en begeleiding door een beroepskracht. De gevraagde tijdsinvestering is minimaal 2 dagdelen per week.
Interesse? Neem dan contact op met Marije Keizer, mkeizer@vwon.nl   Website: www.vwon.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina