Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-05-2016  

FC Twente zet manager op zij wegens hacken

 

ENSCHEDE – FC Twente heeft aangifte gedaan tegen de eigen manager operationele zaken. Hij wordt verdacht van het hacken van de computer van de secretaresse van interim-directeur Onno Jacobs. De manager werd in 2010 aangetrokken door voormalig voorzitter Joop Munsterman.
Al vele maanden wordt gevoelige informatie over FC twente verspreid, maar interim-directeur Onno Jacobs wil inhoudelijk niets zeggen. Wel wordt de aangifte bevestigd en ook dat de manager op non-actief is gezet. Jacobs wil eerst een inhoudelijk gesprek met de manager die nu ziek thuis zit. Dat acht hij wel zo netjes. Een terugkomst wordt bij FC Twente echter laag ingeschat.

Twente verenigt, de samenwerkende supportersclubs, voeren actie om de KNVB op andere gedachten te brengen ten aanzien van de aangekondigde strafdegradatie voor FC Twente. Boven de Vijverberg in Doetinchem (De Graafschap – Go Ahead Eagles) en de Galgenwaard (FC Utrecht – Heracles Almelo) verscheen zondagmiddag tijdens de wedstrijden een reclamevliegtuigje met de tekst: ‘Twente schoon, nu Zeist nog’
De Heraclessupporters hadden in de Galgenwaard al een antwoord klaar met het spandoek ‘Almelo groet Joop, de stuntpiloot’.
Of ASITO-baas (Alle Stof In Twente Opruimen) Hans Kroeze een vinger in de pap had? Kroeze schaarrelde miljoene Euro’s bij elkaar uit het Twentse bedrijfsleven om FC Twente te redden en ASITO werd en passant ook nog eens hoofdsponsor bij Heracles Almelo als opvolger van TenCate/Greenfield. Toch ging concurrent De Kroon uit Utrecht met de ‘free publicity’ aan de haal.

Archief
Terug naar vorige pagina