Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-02-2016  

Drie gewonden bij Carnavalsoptocht Tubbergen

 

TUBBERGEN – Bij de 14e verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen zijn vrijdagavond drie gewonden gevallen. Oorzaak een afbrekend deel van de praalwagen van carnavalsvereniging  DKW uit Vasse. De gewonde toeschouwers werden afgevoerd naar het ziekenhuis in Almelo.  Twee van hen, een 11-jarig meisje en een 54-jarige vrouw, beiden uit Tubbergen, zijn inmiddels weer thuis. Met het derde slachtoffer is het wat erger gesteld. Een 54-jarige inwoonster van Harbrinkhoek werd ’s nachts nog overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Utrecht waar zij verder moet worden behandeld.
De carnavalsoptocht in Tubbergen werd tijdelijk onderbroken tot de slachtoffers naar het ziekenhuis waren vervoerd. De ‘praalwagen’ van DKW uit Vasse werd afgevoerd voor onderzoek.
ook het openbaar ministerie onderzoekt de oorzaak van het ongeval en nam zaterdagmorgen kennis van de constructie van de praalwagen. De politie is tevens op zoek naar getuigen van het ongeval.
Carnavalsvereniging DKW was hevig ontdaan door het ongeval en overwoog zelfs niet deel te namen aan de tocht zaterdagmiddag in Vasse. Na overleg met familie van de slachtoffers en met burgemeester Mervyn Stegers van de gemeente Tubbergen, werd alsnog besloten in de eigen optocht een reservepraalwagen mee te laten rijden, zij het dat de ‘lol’ er goed af was.
In Tubbergen, waar de tocht vrijdagavond werd hervat, kwam de jury wel tot een oordeel over de deelnemende groepen. Klik hier…

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (90 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina