Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-10-2008  

Minister van der Hoeven prijst bouwsector

 

’S-HERTOGENBOSCH – Op 9 oktober jl. heeft Minister van der Hoeven tijdens de vakbeurs ENERGIE 2008, het officiële startsein gegeven aan EPC Netwerk. Namens de convenantsorganisatie ‘Meer met Minder’ was algemeen directeur Chris Bruijnes aanwezig om het eerste exemplaar van EPC Netwerk Business Magazine te overhandigen aan de minister. Tegenover initiatiefnemer Gejo Flierman, sprak Minister Maria van der Hoeven prijzenswaardige woorden over het netwerk, dat in haar ogen flink zal bijdragen aan de transparantie over energiebesparing door alle partijen uit de bouwsector.
Directeur van het in Enschede gevestigde EPC Netwerk, Gejo Flierman: “Het is natuurlijk van maatschappelijk belang dat organisaties heel bewust zijn van CO2 reductie en energiebesparing in de gebouwde omgeving. Ik ben daarom ook blij dat Minister van der Hoeven de tijd nam om het officiële startsein te geven voor dit initiatief”. Het onderwerp Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) is zeer actueel en veel besproken. EPC Netwerk is een nieuw, toonaangevend kennisplatform over energiebesparing in de gebouwde omgeving, met als doelgroep de totale bouwkolom. Hierbij is er een samenwerkingsverband is met vele kennisorganisaties.
‘Meer met Minder’ is een convenantsorganisatie met de doelstelling om vanaf 2020 een structurele jaarlijkse energiebesparing van dertig procent te realiseren. Dit convenant is getekend door de ministers van VROM, WWI en EZ met de voorzitters van Bouwend Nederland en de energie- en installatiebranche. Meer over EPC Netwerk is op www.epcnetwerk.nl te lezen.

Archief
Terug naar vorige pagina