Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-11-2015  

Fleringer Ben Kuipers honorair consul Duitsland


Ben Kuipers (rechts) krijgt uit handen van de Duitse ambassadeur Franz Josef Kremp de oorkonde als honorair consul. Links zijn voorganger de Almeloƫr Paul te Riele.
 

FLERINGEN - Ben Kuipers, directeur algemene zaken van Loohuis Installatiegroep in Fleringen, is officieel benoemd tot honorair consul van de Bondsrepubliek Duitsland voor Overijssel en Gelderland. Kuipers volgt daarmee Paul te Riele op. Te Riele is oud directeur van Urenco in Almelo.
De Duitse ambassadeur Franz Josef Kremp overhandigde Kuipers de benoemingsoorkonde namens de president van de Bondsrepubliek Duitsland, de heer Joachim Gauck. Het gebeurde vorige week in Restaurant Dorset in Borne. Onder meer de Commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld, was aanwezig. In Nederland zijn vijf ereconsuls actief. Allen ondersteunen vanuit hun eigen district de Duitse ambassade in Den Haag.  Als honorair consul draag je bij aan de samenwerking tussen de Bondsrepubliek Duitsland en het Koninkrijk der Nederlanden op het vlak van economische betrekkingen, ontwikkelingsbeleid, cultuur, juridische zaken en verkeer. Een honorair consul verleent diplomatieke diensten maar staat tevens bedrijven en burgers in raad en daad bij in relatie tot het grensoverschrijdend zakendoen.
Ben Kuipers ziet het als een zeer eervolle benoeming: “Het is een onbezoldigde nevenfunctie waarvoor je niet solliciteert maar waarvoor je wordt gevraagd. De  jarenlange ervaring op het gebied van zakendoen met Loohuis Installatietechnieken in zowel Duitsland als Nederland en mijn recente inzet ter bevordering van de Duitse taal in Nederland heeft een netwerk opgeleverd dat ik graag ter beschikking stel voor deze functie. Ik hoop mijn bijdrage te mogen leveren aan een verbetering van de Duits-Nederlandse samenwerking op de diverse terreinen en daarmee een bescheiden bijdrage te leveren voor de ontwikkeling van onze regio.”

Archief
Terug naar vorige pagina