Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-11-2015  

Klupengel voor architect Martin Huiskes

 

ALMELO - Architect Martin Huiskes van het architectenbureau LKSVDD (Leijh, Kappelhoff, Seckel en Van den Dobbelsteen) is door stichting de Klup Twente onderscheiden met haar award de Klupengel. Huiskes kreeg de prijs overhandigd door voorzitter Harrie Bijker van stichting de Vrienden van de Klup en directeur/bestuurder Jan Anema tijdens de eerste drukbezochte FUN-IE-VIP relatiedag in het FUN-IE-FIT.

Huiskes uit Almelo is de architect die belangeloos de ontwerpen maakte voor de transformatie van het oude, afgekeurde gymnastiekzaal met kleedkamers in het Meester Siebelinkhuis tot game- sport- en gezondheidscentrum. Hij werkte nauw samen met de bedenkers van De Klup Twente en uitvoerende partijen als aannemersbedrijf Kobes en installateur Hoogstraten. Het FUN-IE-FIT werd mede door zijn inbreng een voorziening die uniek is in de hele wereld. Sinds de ingebruikneming van het FUN-IE-FIT is Huiskes ook betrokken bij andere bouwkundige vraagstukken in het Siebelinkhuis en bijeenkomsten.

De Klupengel wordt door De Klup Twente alleen toegekend aan personen, bedrijven of instanties die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de vrijwilligersorganisatie. Eerder kregen presentator/entertainer/zanger/dichter Willem Gunneman en drukkerij Herman Media de Klupengel. De award is een kunstwerk gemaakt door Mariska Eggengoor. Zij werkt bij kunstatelier Artdesch van DTZC aan de Doelenstraat in Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina