Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-11-2015  

Geluid voor meer geld Twentekanalen


Oude ansichtkaart van de schutsluis bij Hengelo (O).
 

ALMELO – Twentse bedrijven die afhankelijk zijn van de Twentekanalen doen donderdag in de Tweede Kamer een beroep op minister Schulz van Haegen van het ministerie Infrastructuur en Milieu om meer geld vrij te maken voor de opwaardering van de capaciteit van de Twentekanalen en renovatie van de sluizen bij Hengelo en Delden.
Reden een berekende schadepost van zes miljoen euro omdat voornoemde sluizen in 2017 zo’n 35 dagen dicht gaan voor renovatie en de kanalen dus niet bevaarbaar zijn. Nieuwe sluisdeuren zouden die operatie met 10 dagen kunnen verkorten en dus ook de berekende bedrijfsschade evenredig kunnen verminderen met zo’n 2 miljoen euro
Het samenwerkende gemeentelijk havenverband Port of Twente vindt dat de minister in deze schatplichtig is omdat de ondernemers en havendiensten in de afgelopen jaren al vaker zijn gedupeerd door o.a. de langdurige stremming door schade bij de schutsluis Eefde en de negatieve aanpassing van de schuttijden van de sluizen in Hengelo en Delden. De aangekondigde renovatie van de sluizen bij Hengelo en Delden is volgens de ‘klagers’ bovendien mede een gevolg van achterstallig onderhoud.

Archief
Terug naar vorige pagina