Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-07-2015  

FNV met klacht naar de SER over TSN

 

ALMELO – Het opsplitsen van Neerlands grootste thuiszorgorganisatie TSN Thuiszorg in meerdere bv’s, is aanleiding voor FNV Zorg & Welzijn om een klacht in te dienen bij de geschillencommissie van de Sociaal Economische Raad (SER). TSN Thuiszorg is de grootste aanbieder van thuiszorg in Nederland en behoort tot de ADG dienstengroep SE, een Europese Vennootschap waaronder nu al 336 bv’s vallen. Onder het in Almelo gevestigde ADG behoren o.a. Asito, Gul, AAFM Facility Management, Timing, Persoonality, TSN Thuiszorg, Zorgwerk en Iemand.

Volgens FNV Zorg & Welzijn valt de opsplitsing van bedrijfsonderdelen onder de SER-fusiegedragsregels en moeten de vakbonden hierover worden geïnformeerd. FNV Z&W vreest dat met de opsplitsing van TSN Thuiszorg in meerdere bv’s een sterfhuisconstructie wordt neergezet voor mogelijk verliesgevende opdrachten waardoor werknemers rechteloos worden bij het omvallen van de BV en er dan geen geld is voor een sociaal plan.
TSN Thuiszorg werkt na aanbesteding voor zo’n 300 gemeenten bij de uitvoering van huishoudelijke hulp en kondigde eerder al salarisverlaging aan voor 4300 werknemers. Met ingang van juli krijgen zij 10 tot 30 procent minder loon.

Archief
Terug naar vorige pagina