Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-06-2015  

Sensata verlaat Almelo en gaat naar Hengelo


Het nieuwe bedrijfspand voor Sensata Technologies op Westermaat Campus in Hengelo.
© Schröder Vastgoed
 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft alles uit de kast getrokken om Sensata Technologies voor de stad te behouden, maar is daar niet in geslaagd. Sensata Technologies is een van de toonaangevende producenten en leveranciers van sensoren, elektrische beveiligingen en powermanagement oplossingen in de wereld en heeft haar Europese hoofdvestiging en laboratorium nog tot eind 2016 in Almelo aan de Kolthofsingel in de voormalige panden van Texas Instruments.
Per eind 2016 wordt een nieuw pand betrokken op Westermaat Campus in Hengelo, strategisch gelegen aan de A1. In Almelo lukte het niet een geschikte locatie te vinden. Het XL Businesspark langs de A35, waar volop ruimte is, kent een te beperkt bestemmingsplan en is bedoeld voor zwaardere industrieën en de transportsector in Twente. Bij het vertrek van Sensata naar Hengelo zijn zo’n 300 medewerkers betrokken.
“Op de huidige locatie in Almelo is er gebrek aan ruimte, daarnaast voldoet het pand niet meer aan de eisen die aan een hedendaags kantoor-, en laboratoriumomgeving gesteld worden. Het nieuwe flexibele en high-tech gebouw biedt de huidige medewerkers een vooruitstrevende werkomgeving en zal daarnaast leiden tot meer aantrekkingskracht van nieuw talent” aldus Sensata Managing Director Geert Braaksma.
Het nieuwe pand zal zeer duurzaam worden gebouwd en ingericht, daarnaast zal het worden voorzien van alle moderne technische voorzieningen. Vastgoedontwikkelaar Schröder bouwt het nieuwe pand in Hengelo en is tevens de koper van de huidige bedrijfslocatie in Almelo. Schröder heeft met Sensata een langdurige leaseovereenkomst voor het nieuw te bouwen pand in Hengelo, waar tevens ruimte is voor toekomstige uitbreiding.

Archief
Terug naar vorige pagina