Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-05-2014  

Cora Smelik nieuwe directeur RUD Twente

 

ALMELO - Cora Jawad Smelik (46) begint op 1 juni als directeur van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Twente. Deze organisatie voert in opdracht van de Provincie Overijssel en alle 14 Twentse gemeenten taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor de Wabo en de Wet milieubeheer. De RUD Twente werkt nauw samen met de RUD IJsselland.
De RUD Twente is een zogenaamde netwerkorganisatie. Medewerkers van de gemeenten worden vanuit hun eigen organisatie door de RUD ingezet, daar waar hun deskundigheid gevraagd wordt. Voordeel van deze aanpak is dat de lokale binding en de informatievoorziening op lokaal niveau blijven bestaan. Dat leidt tot een efficiënte en klantvriendelijke uitvoering van het omgevingsrecht.

Als directeur is Smelik eindverantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling, uitwerking en uitvoering van de RUD Twente. Vanuit haar functie heeft ze direct contact met alle deelnemende gemeenten en partners als Waterschappen, Politie, de Veiligheidsregio en het Openbaar Ministerie. Smelik komt in dienst van de gemeente Almelo die fungeert als gastheerorganisatie.

Smelik werkte hiervoor als directeur Strategie en Externe Betrekkingen bij de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen. Daarvoor was zij directeur van de Sociale Verzekeringsbank in Deventer, waar zij in 1993 begon als tolk/vertaler. Van 2000 tot 2009 was zij sociaal attaché voor de ambassades in Marokko en Turkije. In politieke zin was zij campagneleider voor GroenLinks tijdens de gemeenteraadsverkiezing in Deventer. Ook noemt zij zichzelf Turkologe.

Archief
Terug naar vorige pagina