Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-05-2014  

Deventer in de fout bij geheimhouding


Volgens wel bekend gemaakte cijfers bedragen de huisvestingslasten van het in aanbouw zijnde stadskantoor jaarlijks 8,1 miljoen euro. Eind 2014 moet het bouwwerk zijn opgeleverd.
 

DEVENTER - Het Deventer college van B&W ging in de fout bij het achterhouden van financiële gegevens rond de besluitvorming voor de bouw van een nieuw stadskantoor. De coalitie van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks sneuvelde in Deventer al eerder op de wijze van financiering via een SWAP maar maakte toch een doorstart waarna de bouw er werd ‘doorgedrukt’. Raadslid Marcel Elferink (Gemeentebelangen) maakte destijds bezwaar tegen de gang van zaken en eiste inzage die hem werd geweigerd. Nu haalt Elferink zijn gram door de uitspraak van de Raad van State. De RvS vindt dat het toenmalige college in de fout is gegaan door die inzage te weigeren. Geheimhouding kan volgens de RvS alleen volgens de bepalingen in de gemeentewet waarin staat dat alleen de gemeenteraad een besluit neemt voor geheimhouding. De gemeenteraad is ook diegene die de geheimhouding ongedaan kan maken door een vervolgbesluit te nemen.
Nu de partij van Elferink zelf in de nieuwe coalitie zit, is de kans dus groot dat het ‘geheim van Deventer’ alsnog op tafel komt.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina