Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-01-2014  

Collectieve zorgverzekering voor minima Wierden

 

WIERDEN - Mensen met een bijstandsuitkering in de gemeente Wierden hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Menzis. Wierden betaalt mee voor een aanvullende verzekering die enkele specifieke kosten vergoedt. Wethouder De Putter: ‘Gezondheid is het belangrijkste goed dat we hebben. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, is een goede verzekering van belang. Zeker voor mensen die het niet zo breed hebben, zijn de kosten en de dekking van zo’n verzekering van belang. Wij hebben dit nu zo geregeld dat zo’n verzekering voor hun in ieder geval geen zorg is.’

De gemeente Wierden biedt de ongeveer 250 mensen met een bijstandsuitkering al een aantal jaren de mogelijkheid zich collectief te verzekeren tegen ziektekosten. Samen met gemeenten uit Twente en de Achterhoek is een samenwerking met zorgverzekeraar Menzis gezocht. Mensen die gebruik maken van deze zorgverzekering krijgen korting op de premies voor de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Voor collectief verzekerden bij Menzis die ook gebruik maken van de aanvullende verzekeringen GarantVerzorgd en Garant TandVerzorgd zorgt de gemeente voor een aanvulling. Dit totale pakket wordt de gemeentepolis genoemd. Op grond van de gemeentepolis verstrekt de verzekeraar een volledige vergoeding voor onder andere een bril en contactlenzen, een kunstgebit, een hoortoestel en de eigen bijdrage voor ziekenvervoer.

De gemeente Wierden heeft er voor gekozen om vanaf 2014 de gemeentepolis uit te breiden met een vergoeding van de eigen bijdrage die moet worden betaald aan het CAK voor AWBZ-thuiszorg en WMO-voorzieningen zoals hulp bij het huishouden. Verzekerden hoeven voor de kosten die door Menzis worden vergoed geen beroep meer te doen op de bijzondere bijstand: dit scheelt de gemeente in de (administratieve) lasten.

Archief
Terug naar vorige pagina