Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-01-2014  

CSG Noordik gaat in Suriname op expeditie

 

VRIEZENVEEN- Enthousiaste leerlingen uit groep acht van CSG Het Noordik in Vriezenveen zijn klaar voor een expeditie in Suriname. Op zaterdag 18 januari vliegen ze naar Paramaribo en reizen ze vervolgens verder naar Washabo, een klein dorpje in het westen van Suriname. Daar zetten ze een complete mediatheek op die toegankelijk is voor het hele dorp.

De mediatheek wordt gevuld met Nederlands- en Engelstalige boeken. Voor zowel jong als oud, zodat iedereen in het dorp gemotiveerd wordt om te lezen en de taal beter te beheersen. Daarnaast moet er ook een distributiecentrum opgezet worden, zodat er in de toekomst boeken vanuit Nederland naar Washabo worden gebracht.

Benefiet diner
Dat de leerlingen heel fanatiek zijn, blijkt uit alle acties die ze op touw hebben gezet om geld in te zamelen voor dit project. Zo verkochten ze twee keer per week broodjes knakworst aan hun medeleerlingen en deden ze mee aan de Twenterand Run en de WieZo-loop. Er werd zelfs een Suriname benefiet diner georganiseerd.

Brugklassers gaan mee
Het expeditie-team krijgt gezelschap van twee brugklassers, Jill Companjen en Anne-Laurie Wuite. Zij logeren bij twee Surinaamse meisjes in een gastgezin in Paramaribo, waar ze ook naar school gaan. Vanaf februari gaan verschillende eerste klassen aan de slag met het Global Teenager Project. Dit project gaat over het thema kinderrechten en wordt ondersteund door de stichting Lot.

‘Ik maak deel uit van een groter geheel’
De leerlingen, die deelnemen aan het team, willen graag iets betekenen voor jongeren in Suriname, maar leren tegelijkertijd ook zelf heel veel. Niet alleen over een andere cultuur en samenleving, maar ook over zichzelf en elkaar als team.
 

Archief
Terug naar vorige pagina