Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-01-2014  

Rijssen/Holten start met recyclezak huishoudens

 

RIJSSEN/HOLTEN – In de gemeente Rijssen/Holten geen discussie over het terugdringen van huishoudelijk afval naar 50 kg op jaarbasis en het eens per 4 weken ophalen van huisvuil zoals in de gemeente Almelo. De gemeente Rijseen/Holten koerst op vrijwilligheid van afval scheiden en komt met de nieuwe gele recyclezak van afvalverwerker Twence uit Hengelo.
In de gele zak, die maandag 6 januari huis aan huis in Rijssen/Holten wordt verspreid, mag niet alleen plastic maar ook blik, melk- en sap-pakken en kleine elektrische apparaten. Dat scheelt niet alleen veel ruimte in de grijze bak maar bij Twence wordt de gele zak gesorteerd om zoveel mogelijk grondstoffen te herwinnen.

<< Van melkpakken kan men bijvoorbeeld duurzaam schoolmeubilair maken zoals de Zweedse fabrikant van melk- en sapverpakkingen Tetra Pak al 10 jaar geleden lied zien. Bovendien kunnen nu aluminium en polymer-bekleding weer van de pakken gescheiden worden, zodat opnieuw karton kan worden gemaakt. Kortom 100 procent hergebruik. dat is andere koek dan wethouder Andela in de gemeente Almelo wil. Die wil scheiden verplichten en dat door de burgers zelf naar verzamelcontainers laten sjouwen. Ziek, zwak of misselijk, bejaard, kreupel, je zoekt het maar uit, maar brengen zul je, volgens Andela.

Archief
Terug naar vorige pagina