Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-09-2013  

Inschrijving Cogas Cultuurfonds 2014 geopend


De Stichting ProGram uit Gramsbergen won dit jaar de Cogas Cultuurprijs
 

ALMELO - Vanaf 1 oktober kunnen instellingen met een cultureel en/of maatschappelijk karakter, die een evenement willen organiseren, een verzoek voor een financiële bijdrage indienen bij het Cogas Cultuurfonds. Dit fonds is door Cogas opgericht om culturele en maatschappelijke activiteiten in de regio te stimuleren.

Cogas is een bedrijf met ambities en een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zij wil een bedrage leveren aan een fijn woon- en leefklimaat in de regio waar Cogas actief is. Culturele activiteiten zijn bij uitstek geschikt om mensen bij elkaar te brengen, te verbinden. Cultuur is gemeengoed en van ons allemaal. Daarom is jaren geleden het Cogas Cultuurfonds opgericht. Met dit fonds wordt een concrete bijdrage geleverd aan de vele ideeën die er in de omgeving zijn.

Aanvraag indienen
Instellingen die een aanvraag willen indienen, kunnen het aanvraagformulier en de voorwaarden vinden op www.cogas.nl/cultuurfonds. Aanvragen dienen voor 1 februari 2014 bij Cogas binnen te zijn. De aanvragen zullen worden beoordeeld door een commissie. De leden daarvan zijn benoemd door de gemeenten die aandeelhouder zijn van Cogas. In maart 2014 zal de commissie alle inzendingen beoordelen en een advies uitbrengen over de verdeling van het beschikbare geld. Begin mei 2014 zal Cogas de aanvragers laten weten of hun aanvraag gehonoreerd wordt.

Cogas Cultuurprijs
Van alle organisaties die een bijdrage krijgen, komt er één in aanmerking voor de Cogas Cultuurprijs. Deze prijs wordt door Cogas gekozen uit drie nominaties van de commissie. De prijs bestaat uit een Award en een geldbedrag van € 1.000,-.
 

Archief
Terug naar vorige pagina