Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-09-2013  

Lands grootste touringcaroperator OAD failliet

 

ALMELO/HOLTEN – De rechtbank in Almelo heeft vandaag 20 BV’s van Neerlands grootste touringcaroperator OAD uit Holten failliet verklaard. Het faillissement van het uit 1924 stammende familiebedrijf kwam voor de vakbonden en het personeel als een totale verrassing maar was onvermijdelijk nadat de Rabobank een kapitaalsinjectie eiste die door de grootaandeelhouders niet alleen kon worden opgebracht.
Een zoektocht naar externe investeerders bracht binnen de gestelde deadline geen soelaas zodat het faillissement moest worden aangevraagd. Met een groep investeerders was een accoord bereikt, maar dat kwam zondag te laat, waardoor een faillissement onvermijdbaar werd. Wel wordt bekeken of een doorstart gemaakt kan worden.
De crisis duurde voor OAD te lang waardoor de ingezette reorganisatie om zich te focussen op meer reisverkopen via internet en het verminderen en optimaliseren van de reisbureaus onder de naam De Globe, uiteindelijk geen uitweg bood. Bij de 140 reisbureaus werken 1755 mensen. De omzet in 2012 bedroeg 750 miljoen euro. Voor het personeel is collectief ontslag aangevraagd, zodat de lonen over de mand september via het UWV lopen.

<< Het personeel op het hoofdkantoor in Holten (400) is gevraagd om voorlopig door te werken vanwege de afhandeling van met name reizen die momenteel worden uitgevoerd. Wel zijn de kantoren van De Globe gesloten.

Geboekte reizen

OAD Reizen en De Globe zijn aangesloten bij de SGR. Reeds gedane boekingen en reizen die reeds zijn aangevangen vallen onder de SGR waarmee overleg gaande is hoe te komen tot oplossingen. Via de SGR (www.sgr.nl) zijn nadere inlichtingen verkrijgbaar.

Nieuwe boekingen

OAD Reizen boekt nog wel tot nader orde nieuwe reizen. Deze vallen onder verantwoordelijkheid van de curator, zo meldt de directie van OAD in een persbericht. Nieuwe betalingen worden via de curator gegarandeerd. (www.oad.nl

Archief
Terug naar vorige pagina