Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-09-2013  

Vliegtuigbom bij Nijverdal legt spoor stil

 

NIJVERDAL – Vanmiddag werd bij werkzaamheden rondom de combitunnel in Nijverdal voor de derde keer een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het trein- en autoverkeer tussen Zwolle en Wierden werd meteen stilgelegd. Nadat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van het ministerie van defensie de bom heeft geïnspecteerd, werd de conclusie getrokken dat de 500-ponder niet kan worden afgevoerd. De bom werd met zand ‘ingepakt’ en wordt nu bewaakt tot het moment dat de bom door experts van de EOD onschadelijk kan worden gemaakt.
Het treinverkeer werd in de avonduren weer hervat, zij het dat de treinen stapvoets rijden bij de plek des onheils. Het verkeer in de Grotestraat te Nijverdal (het karrespoor Almelo – Zwolle) werd daarna ook weer vrijgegeven.
Bij de vorige bom werd het scenario gebruikt dat de bom toen op een zondagmorgen onschadelijk werd gemaakt. Deze aanpak wordt nu ook verwacht. In dat geval wordt het autoverkeer en het treinverkeer opnieuw stil gelegd. ook wordt de opgeving dan ontruimd.

Archief
Terug naar vorige pagina