Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-09-2013  

Unieke carpool-app voor medewerkers ZGT

 

ALMELO - Alle medewerkers van ZGT kunnen sinds kort gemakkelijk met elkaar samen rijden door de carpool app. Met de carpool app kunnen medewerkers van ZGT een autorit aanbieden aan collega’s of een rit zoeken en met een collega meerijden. De app is zowel op de smartphone, tablet als een computer te gebruiken. Alleen het ZGT personeel heeft toegang tot de app.

Innovatief idee
Twente Mobiel heeft de ZGT carpool app tijdens de ideeënwedstrijd uitgeroepen tot het meest innovatieve mobiliteitsidee. Een wedstrijd om mensen te laten nadenken over oplossingen voor drukte in de spits. Ellen Willemsen, werknemer van ZGT, diende het in. Het ziekenhuis won daarmee 5.000 voor de ontwikkeling van de app. Ellen Willemsen, bedenker carpool app: ‘Er werken zoveel mensen in het ziekenhuis. Ongetwijfeld dat collega’s bij elkaar in de buurt wonen. Met een carpool app is het dan gemakkelijk om uit te zoeken met wie je kunt samen rijden.’

Duurzaam
Twente Mobiel en ZGT hebben zich gezamenlijk ingezet voor de komst van de app. Carpoolen is een aantrekkelijke manier om kosten te besparen, CO2 uitstoot te verminderen en files tegen te gaan.

< v.l.n.r. Ton Ruikes (lid Raad van Bestuur), Ellen Willemsen (verpleegkundig specialist urologie en bedenker carpool app)

Archief
Terug naar vorige pagina