Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-09-2013  

Prijs voor rijbewijs aan banden

 

DEN HAAG – De verschillende tarieven die gemeenten berekenen voor het uitgeven van rijbewijzen wordt per 1 januari 2014 aan banden gelegd. Minister Melanie Schulz-van Haegen geeft gehoor aan de klachten van burgers die klagen over te hoge tarieven. Het maximum-tarief wordt wettelijk vastgelegd op een bedrag van 38,48 euro.
In Twente rekent de gemeente Almelo bijvoorbeeld 43,80 en zal het tarief dus naar beneden moeten bijstellen. Dat geldt ook voor Enschede dat maar liefst 56,05 in rekening brengt. Hengelo rekent zelfs nog iets meer met een tarief van 58,40 euro.
Voor spoedaanvragen wordt soms het dubbele tarief in rekening gebracht zoal de gemeente Almelo, terwijl andere gemeenten daar bedragen van 30 tot 40 euro extra voor vragen.
Plattelandsgemeenten hebben beduidend lagere tarieven. Zo rekent de gemeente Tubbergen voor de uitgifte van een rijbewijs bijvoorbeeld maar een bedrag van 32,60 euro. Beduidend lager dan het aangekondigde wettelijke maximum. Voor een spoedaanvraag vraagt Tubbergen overigens 34,10 euro extra en dat is zelfs meer dan de traditionele aanvraag.

Archief
Terug naar vorige pagina