Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-09-2013  

Twentse RED Engine gearriveerd Down Under

 

DARWIN - Zonneauto ‘ The RED Engine’ van Solar Team Twente is vandaag aangekomen in Darwin. De zonneauto heeft na een reis van enkele weken in perfecte conditie het noorden van Australie bereikt. “We gaan er nu zo snel mogelijk voor zorgen dat de auto klaar is om te gaan testen”, vertelt Jelle Wagenvoort, Technisch Manager van het team.

De zonneauto is vervoerd in een speciale transportbox. Deze is op maat gemaakt voor The RED Engine. “Vanwege de kwetsbaarheid van de onderdelen en het zonnepaneel moet het inpakken met veel zorg gebeuren”, aldus teamlid Cindy Clevers, verantwoordelijke vanuit het team voor het transport. Niet alleen The RED Engine werd vervoerd in deze box. Om de race te rijden is meer nodig, bijvoorbeeld grote tenten waarin het team slaapt tijdens de World Solar Challenge.

Nu The RED Engine is aangekomen in Darwin gaat het team hard aan het werk om te zorgen dat de auto goedgekeurd kan worden door de Australische Road Authority. Vanaf dan mag er getest worden op een speciale test track.

World Solar Challenge
Meer dan 3000 kilometer, van noord naar zuid, dwars door de Australische outback. Op 6 oktober start de World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met haar zelfgebouwde zonneauto door de Australische woestijn. Het team van Saxion en Universiteit Twente doet mee in de Challenger Class, de Formule 1-klasse voor zonneauto's. Het team wil binnen vier dagen finishen in Adelaide en zal overnachten in de outback.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina