Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-09-2008  

NRC: Met jongleren krijgt Bos begroting rond


Hoofdredactrice NRC, Birgit Donker
 

DEN HAAG - De NRC heeft het embargo van publicatie van de Rijksbegroting, die dinsdag a.s. door het kabinet tijdens Prinsjesdag zou worden gepresenteerd, doorbroken en vandaag uitvoerig in de gedrukte vorm van de krant beschreven. Op internet heeft NRC zelfs de nota in zijn geheel gepresenteerd. NRC heeft niet de 'geheimhoudingsplicht' ondertekent maar heeft de informatie op andere wijze verkregen. Het embargo van vroegtijdige publicatie staat al jaren onder druk. Ook RTL publicerde in het verleden al gedeelten uit de miljoenennota vroegtijdig. Wel geeft hoofdredactrice Birgit Donker een verklaring waarom NRC de Begrotingsvoorstellen publiceert.   

Nederland is financieel-economisch gezond volgens het kabinet. Minister Bos (Financiën) heeft de randen van het begrotingsbeleid moeten opzoeken om dat voor elkaar te krijgen.

Is Wouter Bos een wonderdokter, een jongleur of een marskramer?
De minister van Financiën presenteert zich als een wonderdokter die Nederland financieel-economisch gezond houdt in zware tijden. In Europa stagneert de economie, de wereld siddert door de financiële crisis, de inflatie wakkert aan. Hier blijft de koopkracht volgend jaar op peil, gaan de lasten omlaag en neemt het begrotingsoverschot toe.Lees verder

Koopkracht voor velen minder    

Macro-economische verkenning 2009

Archief
Terug naar vorige pagina