Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-04-2013  

Nieuwe mountainbikeroute bij Vasse

 

VASSE - Zaterdag werd met een feestelijk opening door de Tubbergse burgemeester M. Stegers bij de Molen van Bels de ruim 40 km lange mountainbikeroute in gebruik genomen. De route slingert door allerlei natuurgebieden en het boerenland. Het voert over zandwegen en smalle bospaden en bevat bovendien zo’n 5 kilometer, speciaal voor mountainbikers, aangelegde singletracks. Op sommige plekken moet ook wat geklommen worden, zoals op de Roezeberg.
De gehele route is bijna veertig kilometer lang, maar er zijn twee afkortroutes. Door het Dal van de Mosbeek (± 21 km) en over de Vasserheide (± 29 km). De route stelt geen hoge eisen aan de fietstechniek, maar is door het fraaie landschap en de aangelegde singletracks aantrekkelijk voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker.

Samenwerking
De route is het resultaat van een goede samenwerking tussen Regio Twente, de provincie Overijssel, de gemeenten Tubbergen en Dinkelland, Het Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer en vele grondeigenaren. De wielervereniging WTC Tubbergen heeft met haar leden veel werk verzet en zal ook in de toekomst het onderhoud mede uitvoeren.
Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Dinkelland gaf tijdens de openingsceremonie een uiteenzetting over de betekenis van de routenetwerken in Twente en portefeuillehouder Recreatie & Toerisme Regio Twente, de heer H. van Agteren gaf zijn visie over de Twentse samenwerking bij het realiseren van een Twents netwerk en de bijbehorende gastvrijheid. Met een foto en filmimpressie werd bovendien getoond hoe de mountainbikeroute met behulp van o.a. de leden van wielervereniging WTC Tubbergen werd gerealiseerd.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina