Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-09-2008  

Asito wordt grootste in thuiszorg van Nederland

 

ALMELO - Asito Dienstengroep uit Almelo neemt de schoonmaaktak van thuiszorgorganisatie Evean over. Evean is een dochtermaatschappij van Espria. Samen met Espria zet Asito ook een facilitair bedrijf op voor de zorgcentra van Espria. Door de overname en samenwerking ontstaat in de thuiszorg de grootste schoonmaakorganisatie van Nederland. Het aantal werknemers overstijgt de 12.000 die voor een totale omzet zorgen van 120 tot 150 miljoen euro. De thuiszorgschoonmaakdiensten van Asito worden ondergebracht bij dochter TSN eveneens in Almelo gevestigd.

De Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMA) stelt als voorwaarde dat de huishoudelijke activiteiten van Asito in de gemeente Zwolle worden afgestoten. "Daar kunnen we ons in vinden", zegt algemeen directeur Hans Kroeze van Asito. Volgens Kroeze verdwijnen door de fusie geen banen. De gehele dienstengroep van Asito stijgt door de overname naar boven de 50.000 werknemers. Asito is een familiebedrijf en structureel winstgevend met een omzet van boven de 600 miljoen euro op jaarbasis en het begon allemaal in Almelo met als naam; Alle stof in twente opruimen.  

< De voorzitter van de Raad van Commissarissen mevr. M. van Riemsdijk en directievoorzitter Hans Kroeze op de cover van Twentevisie

Archief
Terug naar vorige pagina