Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-02-2013  

Kent u De Roskam ?

 

Bestuurlijk Overijssel en Twente en zelfs leden van de Tweede Kamer en Eerste Kamer kennen De Roskam, het onafhankelijk weekblad voor Twente van uitgever Han Pape.
Ooit was Pape redacteur bij de Twentsche Courant en vierkant tegen de fusie met Tubantia. Hij trok zijn conclusies dat het met de pluriformiteit van de pers in de regio de verkeerde kant uitging en begon in oktober 1995 zijn eigen weekblad waarin u alles kunt vernemen wat bestuurlijk Overijssel en Twente bezig houdt. Regelmatig ziet of hoort u hem ook op RTV Oost voor het geven van commentaar of voor het leiden van een discussie. En zelfs maakt hij Roskam TV, de Talkshow voor de Vrije Republiek Twente, waarin hij interessante personen uit Twente naar hun beweegredenen van het bestaan vraagt.

Dit is wat Pape zelf schrijft over De Roskam:

De Roskam is een nieuws- en opinieweekblad dat, sinds oktober 1995 wekelijks een handzame samenvatting biedt van belangrijke ontwikkelingen en wapenfeiten in Twente. En buiten Twente, indien voor deze regio interessant.

De Roskam
is kritisch, trots, onafhankelijk en wars van het business to business-procedé waarmee het hedendaagse medialandschap door kaalslag en misoogst is vergeven en vergiftigd.

De Roskam
wil een sprankeling voor de ziel zijn. Met naast het nieuws van de week volop ruimte voor heldere reportages, verrassende invalshoeken en gezichtspunten, gekruide commentaren en prikkelende of beschouwende columns benevens portretterende interviews met lieden uit de wereld van openbaar bestuur, bedrijfsleven, kunst en sport.

De Roskam
geeft daarenboven wekelijks een inzichtelijk overzicht van wat er waar en wanneer op de politieke en culturele agenda staat.

De Roskam
agendeert zelf wat er aan de hand is en biedt tevens de meest complete uitgaansagenda van de regio.

De Roskam
legt uit aandrift en inborst spraakmakende verbanden waar anderen vermoeid het stilzwijgen bewaren.

De Roskam
, dat is een andere krant, trouwhartig, maar niet het schoothondje, wel de speurhond en de waakhond. Een vriend die elke week kan worden aangehaald, maar die zich door niemand de wet laat voorschrijven, want schrijven kunnen ze zelf het beste. Roskammen.

De Roskam
derhalve.


Het proberen waard dus.
Klik
hier voor een proefabonnement !

 

Archief
Terug naar vorige pagina