Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-02-2013  

Kiezersbedrog VVD inzake N35/N50, geld pleite


Minister Melanie Schulz van Haegen onlangs op werkbezoek bij CTT in Hengelo.

'De lunch was lekker, de reistijd tussen Den Haag en Twente acceptabel dus de gereserveerde miljoenen voor de N35 en de N50 neem ik in beslag en gebruik ik in de Randstad', dat blijkt achteraf de boodschap.
 

DEN HAAG – De VVD pleegt regelrecht kiezersbedrog als het gaat om de N35 het ‘karrespoor’ tussen Almelo en Zwolle. In de aanloop van de afgelopen twee Tweede Kamerverkiezingen betoogden 2e Kamerlid Han ten Broeke (VVD) en lijsttrekker Mark Rutte (VVD) beiden in Twente op verkiezingsbijeenkomsten dat het ‘karrespoor’ tussen de regio Zwolle en Twente opgewaardeerd moesten worden en werd er zelfs ten tijde van het eerste kabinet Rutte geld gereserveerd voor dat doel.
Nu echter heeft minister van Infrastructuur Melanie Schulz van Haegen (VVD) de gereserveerde miljoenen euro’s geschrapt en blijft het behelpen met een ondermaatse verbinding tussen de economische hoofdzones van Overijssel. Schulz van Haegen was onlangs nog te gast bij het sterk uitdijende Container Terminal Twente (CTT) in Hengelo om te vernemen hoe de groei van containervervoer tussen Rotterdam en Twente toeneemt om vanuit Hengelo per truck over de weg te worden getransporteerd naar de eindbestemming. Ook oud- burgemeester Bernard Kobes (Ommen, Wierden, Twenterand) brak toen nog een lans om de N35 niet alleen te verbreden, maar op te waarderen tot een echte A35. Daar zette Schulz van Haegen (VVD) nu een vette streep door zodat Overijssel met de ‘gebakken peren’ blijft zitten. Overijssel wordt dubbel 'gepakt', omdat ook de toegezegde investering in de N50 in de kop van Overijssel van de baan is. De 'verdwenen' miljoenen worden gebruikt voor projecten in de Randstad.

In het provinciehuis te Zwolle is het besluit binnengekomen als een donderslag bij heldere hemel getuige de Tweet van gedeputeerde Theo Rietkerk:
Heet dit een
#Randstadkabinet?? “@rtvoost: Minister schrapt geld voor N35 en N50 - bit.ly/X2wOGo

Ook het CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum reageerde scherp:
Onbehoorlijk. Slecht voor bereikbaarheid EN werkgelegenheid RT “@
rtvoost: Minister schrapt geld voor N35 en N50 - bit.ly/X2wOGo”  

Update:
Ook de voorgenomen verbreding van de A1 vanaf Twello naar Twente is opgeschoven van 2017 naar 2024. De provincie Overijssel had hiervoor extra 100 miljoen euro financiering op de plank liggen, waardoor het ministerie nog maar 300 miljoen euro hoefde bij te dragen. Voor het transport over water zijn de bezuinigingen eveneens desastreus. De verdieping van de Twentekanalen begint nu niet eerder dan in 2018 terwijl de Europese Unie juist 350 miljoen euro heeft gereserveerd voor grensoverschrijdend transport over water en de binnenhavens van Twente daarin heeft opgenomen. Gedeputeerde Gerrit Jan Kok spreekt in deze over bezuinigingen zonder visie en is van plan de nodige 'reuring' in Den Haag te veroorzaken. 

Update II
Uitleg van VVD-Tweede Kamerlid Han ten Broeke (Haaksbergen) en zijn fractiegenoot Malik Azmani over de bezuinigingen en opschortingen aangaande de infrastructuur in Overijssel.


Uitleg Tweede Kamerlid van de VVD: H. ten Broeke
Bijlage artikel 12 hoofdwegen

Archief
Terug naar vorige pagina