Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-02-2013  

Wat wordt er verdiend in de sociale huisvesting?

 

ALMELO – Het economisch klimaat is van dien aard dat er flink moet worden bezuinigd en Rutte II hakt er flink op los met hulp van Samson. Ook dreigt er een forse huurverhoging van 5 procent minimaal in de sociale huursector en voor de ‘scheefwoners’ met een hoog salaris kan dat oplopen tot 9 procent in een reeks van jaren om deze laatste categorie de goedkopere huurhuizen uit te jagen. Minister Blok denkt dat zij dan wel een huis gaan kopen om ruimte te maken voor anderen. Het volk moet dus bloeden door alle fouten van ‘zakkenvullers’ in het bankwezen, maar in de zorg weten bestuurders ook van wanten zo is al gebleken.
Hoe zit dat echter met bestuurders bij woningbouwcorporaties in Overijssel? De NOS zocht dat uit voor het hele land en wij hebben de Overijsselse directeurs-tantièmes voor u op de rij gezet. Met kop en schouders springt Ons Huis in Enschede er bovenuit. Directeur 1 verdient namelijk 246.000 euro per jaar e zijn rechterhand 205.000 euro.
Ook zitten er zakkenvullers bij De Woonplaats in Enschede, Domijn in Enschede, De Veste in Ommen, St. Joseph in Almelo, Beter Wonen Vechtdal in Hardenberg, Welbions in Hengelo en Wetland Wonen in Steenwijkerland.
De hoogste salarisstijging in 2011 vond plaats bij Woningstichting Tubbergen met bijna een verdriedubbeling van het salaris alhoewel dat nog wel onder de Balkenende-norm zit. De andere voornoemden, zitten daar dik boven.
In het overzicht kunt u ook zien wat er aan die salarissen per sociale huurwoning wordt meebetaald.
Het wordt tijd dat huurdersverenigingen en stadsbestuurders hun corporaties aanspreken op exorbitante salarissen boven de Balkenende-norm. 

<< In rood zijn exorbitante salarisverhogingen in 2011
Sommige corporaties hebben 2 directeuren

(Klik voor een vergroting hieronder)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina