Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-02-2013  

NAVCT dient exploitatieverziek Twents vliegveld in

 

ENSCHEDE - NAVCT heeft op 1 februari 2013 een aanvraag ingediend voor de exploitatie van een klein zakelijk vliegveld op de voormalige vliegbasis Twente.

NAVCT is de stichting die de aanvraag bij Provincie Overijssel heeft ingediend voor de exploitatie van een regionaal vliegveld op de voormalige vliegbasis Twente. De NAVCT wordt gevormd door de huidige gemotoriseerde gebruikers van het vliegveld, te weten de Nederlandse Academie voor Verkeersvliegers, NAV en de Vliegclub Twente, VCT.

De stichting heeft tot doel om de vliegactiviteiten op Twente te behouden voor de huidige gebruikers, inclusief de zweefvliegclub en vliegverkeer van buitenaf te verwelkomen, bestaande uit zowel sportvliegers als klein zakelijk en maatschappelijk vliegverkeer.
De NAVCT zal gebruik blijven maken van de bestaande infrastructuur om zo kostenbewust te opereren.

De aanvraag is noodzakelijk geworden na de uitspraak van de rechter in Almelo inzake de beëindiging van de militaire vliegvergunning op 7 november 2013 en het daaraan gekoppelde medegebruik voor de huidige gebruikers en de mislukte aanbestedingsprocedure door ADT, Area Development Twente.

ADT is op 20 december 2012 op de hoogte gebracht van het voornemen tot exploitatie. Na het bekend worden van de recente initiatieven van de Rijssense ondernemer Wessels betreffende het vliegveld, is deze partij eveneens geïnformeerd. De aanvraag door NAVCT zal geen belemmering zijn voor toekomstige ontwikkeling van de voormalige vliegbasis tot een volwaardig vliegveld van nationaal belang.

Archief
Terug naar vorige pagina