Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-02-2013  

Gemeenschap in actie voor zieke 5-jarige Lieke


Lieke en haar kleinere zusje Britt
 

MARIAPAROCHIE/HARBRINKHOEK – De gemeenschap in Mariaparochie/Harbrinkhoek komt in actie voor de ernstig zieke Lieke Koenderink uit de Mariaparochie. De 5-jarige Lieke lijdt aan neuroblastoom, een agressief soort kanker bij kinderen dat slecht bij 1 op de 100.000 kinderen voorkomt. Behandeling in Nederland bij de meest zware vorm is slechts 20 tot 30 procent succesvol. In Amerika is men iets verder gevorderd en behandeling daar kan de kans op overleven met 30 procent verhogen. De gezamenlijke verzekeraars betalen uit een speciaal gevormd fonds wel de 6 maanden durende behandeling, maar niet het verblijf van de naaste familie. Vader Mark en moeder Wendy willen graag met het kleine zusje Britt tijdens die extreem zware behandeling bij Lieke zijn, maar kunnen dat niet zelf bekostigen.
De stichting ‘Lieke wil leven’ heeft zich ten doel gesteld om 75.000 euro bij elkaar te krijgen om het verblijf van het gezin in Philadelphia te kunnen bekostigen.
Daarvoor is bankrekening 1738.04.659 geopend. Via de website ‘Lieke wil leven’ kan men doneren met Paypal en via SMS-berichten à 3 euro. Ook wordt in Mariaparochie en Harbrinkhoek gecollecteert en de carnavalsvereniging ‘De Dubbelkiekers’ organiseert op het gala op 6 februari een grootse veiling met goederen die beschikbaar zijn gesteld. Geveild worden o.a. gesigneerde shirts van Heracles Almelo en FC Twente. De Twents Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen gaat tijdens de tocht de actie van de stichting ‘Lieke wil leven’ promoten.
Het stichtingsbestuur maakt ook bekend dat wanneer meer geld wordt ingezameld dan nodig is, of wanneer de behandeling vroegtijdig moet worden gestopt, het resterende bedrag wordt overgemaakt naar de stichting Villa Joep en KiKa (KinderenKankervrij). Beide organisaties financieren onderzoek naar neuroblastoom en kinderkanker, om nieuwe behandelingen te ontwikkelen en meer kinderen te genezen en een toekomst te geven!

Gerelateerd nieuws:
In Haarle is vorige week de 8-jarige Thijn overleden na een strijd van 2 jaar tegen neuroblastoom. De stichting Dappere Thijn zamelde in de loop der tijd 160.000 euro in om Thijn in Amerika te kunnen laten behandelen. Dat bleek uiteindelijk te zwaar omdat de ziekte te ver was gevorderd. Dappere Thijn werd vervolgens nog in Duitsland behandeld. Ook dat mocht echter niet baten. Maandagavond wordt in Haarle een herdenkingsdienst gehouden.

Archief
Terug naar vorige pagina