Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-01-2013  

IKT op werkbezoek bij Twente Milieu


Alle deelnemers ontvingen na het invullen van de quiz een oranje fleece sjaal, gemaakt van gerecycled plastic.
 

ENSCHEDE – De Industriële Kring Twente bezocht met 120 deelnemers donderdag de vestiging van Twente Milieu in Enschede. De ondernemers werden na een presentatie rondgeleid bij de Twentse afvalinzamelaar die als missie ’schoon, gezond en fris’ heeft. De rondleiding ging langs de werkplaats, de zoutloods, de plaagdierbeheersing en er was een demonstratie van het ledigen van een ondergrondse container.

Van vuilnisman naar grondstofmanager
Arné Bagerman (voorzitter van IKT) heette de deelnemers welkom bij Twente Milieu, waarna Albert van Winden (directeur Twente Milieu) het woord overnam en zich voorstelde als vuilnisman. Naarmate de presentatie vorderde werd duidelijk dat de vuilnismannen bij Twente Milieu steeds meer ‘grondstofmanager’ worden. "Afval zien we niet meer als waardeloos, maar als waardevol! Het is grondstof voor nieuwe producten en onze bedrijfsvoering wordt daar steeds meer op toegespitst", aldus Albert van Winden.

Elke afvalsoort een eigen kleur
"Kleurig scheiden is de manier waarop we de verschillende afvalsoorten communiceren. Het is herkenbaar en de kleuren komen op onze afvalbrengpunten, onze website en in al onze uitingen terug" vertelt een enthousiaste Albert van Winden.

Afvalquiz
De inspirerende bijeenkomst werd afgesloten met een interactieve afvalquiz met vragen over het inzamelen en verwerken van afval. Yvonne Lemmens van Lemmens Faciliteert was de winnares van een kleurige Twente Milieu paraplu. Alle deelnemers ontvingen na het invullen een oranje fleece sjaal, gemaakt van gerecycled plastic.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina