Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-01-2013  

Provincie deelt ‘veer´ uit aan Almelose

 

Hoewel ze voor die tijd niet om een woordje verlegen was, werd het toen wel even stil. Hermien was duidelijk onder de indruk van de geste van de provincie Overijssel. Toen ze haar woorden terug had gevonden, leidde het zelfs tot de uitspraak van de dag: ‘Ik heb jarenlang heel hard gewerkt voor de baas en nooit geen bedankje gekregen. Nu ben ik actief in het vrijwilligerswerk en dan krijg je zo’n gebaar. Echt helemaal top!’

De opnames worden gebruikt voor een korte film over vrijwilligerswerk. De film betekent het sluitstuk van ‘Alles begint vrijwillig’, een 3-jarige promotiecampagne voor vrijwilligerswerk. Het initiatief van de campagne komt van de provincie met een leidende rol van Arcon, de uitvoering lag in handen van de vrijwilligerscentrales c.q. – steunpunten in de diverse Overijsselse gemeenten.

In de maanden december, januari en februari zullen alle 25 gemeenten in de provincie worden bezocht. Aan de hand van straatinterviews zullen mensen hun ervaringen met vrijwilligerswerk delen en telkens wordt een bezoek gebracht aan minimaal één locatie waar op dat moment een vrijwilliger actief is.

Archief
Terug naar vorige pagina