Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-01-2013  

Twentse Kerstpakkettenactie zeer geslaagd

 

OLDENZAAL - De actie “Kerstpakketten tegen stille armoede” die in december in Twente is gevoerd is met het uitdelen van bijna 800 kerstpakketten weer zeer geslaagd. Voor het 7e achtereenvolgende jaar kunnen de vrijwilligers, die de actie uitvoerden, met een voldaan gevoel terugkijken.

Op de dagen vóór Kerst en de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn op ruim 50 actieadressen in Twente door particulieren en bedrijven (delen van) Kerstpakketten en “gewone” levensmiddelen aangeboden.
Door de vrijwilligers zijn, uit het enorme en zeer diverse aanbod, bijna 800 kerstpakketten samengesteld. Die pakketten zijn op 22 en 29 december door Twentse humanitaire instellingen opgehaald. Vrijwilligers van deze instellingen hebben de pakketten vervolgens bezorgd bij cliënten van die instellingen.

Het slagen van de actie werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door een aantal financiële giften van particulieren en bedrijven. Het verzamelen en opnieuw verpakken was alleen mogelijk door de inzet van ruim 75 vrijwilligers waaronder 4 1e jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs. Zij liepen bij ons de verplichte “Maatschappelijke stage”

Archief
Terug naar vorige pagina