Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2012  

Drie provinciale titels voor APKV Het Oosten


Bij de jeugd kwam Britt Schorn goed voor de dag met haar grote hoen. De hen van het ras orpington in de kleur buff behaalde het predikaat Fraai.
 

GOOR – Drie leden van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten behaalden dit weekend op de Hof van Twenteshow in Goor een provinciaal kampioenschap. Harald Asbreuk uit Albergen won de prijs voor het fraaiste konijn van de show en werd daarmee ook Overijssels kampioen. De Almelose Britt Schorn veroverde de titel bij de jeugd. Haar hoen van het ras orpington werd door de keurmeesters aangewezen als het fraaiste hoen van een jeugdlid. Plaatsgenoot Henk Snijders werd eveneens Overijssels kampioen bij de sierduiven. Snijders, erelid van APKV Het Oosten, won die prijs met een jonge doffer van het ras Engelse kropper.

Asbreuk prolongeerde zijn titel op de Hof van Twenteshow, want ook in 2011 kreeg hij onder meer een oorkonde als inzender van het fraaiste konijn van de show. Destijds was de provinciale bondsshow echter nog niet bij de organiserende vereniging GPKV ondergebracht. Vanwege het 100-jarig bestaan van GPKV werden dit jaar de ook Overijsselse kampioenschappen gehouden op de show in sporthal Mossendam.
De voorzitter van APKV Het Oosten won met een konijn van het ras Belgische haas. Het dier kreeg het hoogste predikaat Uitmuntend.
Bij de konijnen bleef het kampioenschap bij APKV Het Oosten: in 2011 won Dennis Voortman uit Almelo met een tan.

Almeloër Snijders bewees andermaal tot de topfokkers van Nederland te behoren bij de sierduiven. Net als vorig jaar in Borne schreef hij het provinciale kampioenschap op zijn naam.

Bij de jeugd kwam Britt Schorn (foto) goed voor de dag met haar grote hoen. De hen van het ras orpington in de kleur buff behaalde het predikaat Fraai.

Eerder dit jaar was Asbreuk ook al de grote winnaar van de Reggeshow in Rijssen. In december doet hij met enkele dieren met aan de Europashow in het Duitse Leipzig.www.apkvhetoosten.nl

Archief
Terug naar vorige pagina