Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-11-2012  

Opleiding klassieke muziek weg uit Twente


Artez Enschede - Foto: Buter Architecten
 

ENSCHEDE/ARNHEM/ZWOLLE – De conservatoriumopleiding klassieke muziek van de Hogeschool der Kunsten ArteZ gaat weg uit Twente. Dat heeft de hogeschoolraad van ArteZ gisteravond in Arnhem besloten. Daarmee negeert de raad volledig de weerstand van docenten en studenten in Enschede, die wellicht al volgend studiejaar moeten uitwijken naar Artez Zwolle of een keuze voor opleiding elders in Nederland of daarbuiten moeten maken. Vooral een massaal vertrek van de Duitse studenten wordt gevreesd, gelet op de bezwaren van ‘onbereikbaarheid’ per auto en openbaar vervoer van en naar Zwolle vanuit Twente.
Met de instemming van de raad heeft in ieder geval de Raad van Bestuur vrijspel gekregen haar zin door te drijven tot verdere opleiding-concentraties aan de ArteZ-instellingen in Arnhem, Enschede en Zwolle.
Tijdens de Open Dag bij Artez Enschede a.s. zaterdag, weet men eigenlijk nu nog niet of men potentiële studenten klassieke muziek al per direct moet doorverwijzen. Ook is nog niet zeker of in Enschede alsnog de revolutie losbreekt onder de studenten en de docenten.

Lees ook: ‘Conservatorium Enschede in rep en roer

Archief
Terug naar vorige pagina