Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-11-2012  

MST en ZGT ziekenhuizen samen in coƶperatie

 

ALMELO/ENSCHEDE/HENGELO/OLDENZAAL – De ZGT ziekenhuizen in Almelo en Hengelo en het MST ziekenhuis in Enschede gaan samen in 2013 een coöperatie vormen om de hooggespecialiseerde zorg in Twente te handhaven. Directies, de medezeggenschapsraden en de Raden van Toezicht zijn dat met elkaar overeengekomen.

In de komende maanden wordt de samenwerking per specialisme uitgewerkt en wordt ook gekeken naar de spreiding van specialismen over de ziekenhuizen. Daarnaast wordt gekeken hoe de ondersteunende diensten met elkaar ‘vervlochten’ kunnen worden.
De grootste concentraties van specialistische zorg komen in Almelo en Enschede. Zo werken de maatschappen radiologie Almelo en Enschede al lang samen. Ook de gyneacologen, de neurologen en de plastische chirurgen zijn al langer met elkaar in overleg zonder dat de directies van MST en ZGT daarbij zijn betrokken. Ook de maatschappen chirurgie gaan met elkaar aan tafel. Verder zijn specialismen als IVF oncologie en brandwonden doel van concentraties.
Spoedeisende eerste hulp, lichte diagnostiek, laagdrempelige zorg en zorg voor chronisch zieken blijven in alle 3 ziekenhuizen, is het uitgangspunt.
In de kernen in de regio komt wellicht uitbreiding van poliklinische centra waar 80 tot 90 procent van de meest voorkomende ingrepen kunnen plaatsvinden.

Eerder deze week werd al bekend dat het MST afziet van nieuwbouw van vier O.K's en een nieuw beddenhuis in Oldenzaal. Daar wordt wel de poliklinische hulp gehandhaafd en ook de centra in Losser en Haaksbergen blijven bestaan.

Archief
Terug naar vorige pagina