Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-11-2012  

Meldkamer Politie Twente naar Apeldoorn

 

DEN HAAG – De meldkamer van Politie Twente die nu nog in Hengelo zetelt gezamenlijk met brandweer en ambulancedienst, verdwijnt uit de regio en wordt overgeplaatst naar Apeldoorn. De verplaatsing staat in een voorstel van minister Ivo Opstelten van het ministerie van Justitie en Veiligheid als onderdeel van de invoering van één landelijke politiedienst met het landsdeel Oost (Gelderland/Overijssel) als regio. Ook de korpsleiding gaat over naar Apeldoorn als geografisch centrum in het gehele landsdeel Oost. Het politie-landsdeel Oost bestaat daarna uit 5 districten. District Twente te Enschede met de hoofdtaak regionale informatie, District IJsselland te Zwolle met als hoofdtaak forensische opsporing, District Noord/Oost Gelderland te Apeldoorn met als hoofdtaak leiding politie-landsdeel Oost en de meldkamer, District Gelderland Midden te Arnhem met als hoofdtaak de regionale recherche landsdeel Oost en district Gelderland Zuid te Nijmegen met als hoofdtaak dienst regionale operationele ondersteuning. Het totale politiekorps landsdeel Oost bedraagt 6954 manschappen, waarvan de burgemeester van Nijmegen de korpsbeheerder wordt.
Voor Twente houdt dit op den duur 1464 banen in en dat is 3 procent meer dan nu. Een veer moet Twente laten t.a.v. de meldkamerdiensten van de ambulancedienst en de brandweer. Ook deze verhuizen mee naar Apeldoorn.
Minister Opstelten beslist binnenkort over het voorstel, maar heeft nog wel te maken met een ‘onwillige’ korpsbeheerder in Arnhem. De Centrale Ondernemings Raad (COR) ziet alleen nog mogelijke problemen bij de afstand naar werk voor de korpsleden.

Archief
Terug naar vorige pagina