Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-11-2012  

Prof. Mr. van Vollenhoven opent tunnel Wierden


Commissaris der Koningin Ank Bijleveld en de Wierdense burgemeester Henk Robben heten Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven welkom bij zijn aankomst.
Foto: Coen Mulder
 

WIERDEN – In Wierden is eindelijk een eind gekomen aan de verkeers-belemmerende spoorovergang naast het station. Ruim anderhalf jaar werd aan de nieuwe ‘Fedor van Kregten-tunnel’ gewerkt om de verbinding tussen de kern van Wierden en het industrieterrein Hogelucht te optimaliseren. Ook het industrieterrein zelf en de omgeving werd in de afgelopen jaren aangepakt, een operatie die de gemeente Wierden en provincie Overijssel 25 miljoen euro kostte.
Professor Mr. Pieter van Vollenhoven, oud- voorzitter van de Onderzoeksraad voor veiligheid, kreeg de eer om de tunnel te openen, waarna een stoet met oude landbouwvoertuigen en een paardentram met schoolkinderen als eerste door de naar de Wierdense schilder Fedor van Kregten (1871-1937) vernoemde tunnel trok, om deze officieel in gebruik te nemen.
Bij zwembad ‘De Kolk’, een stukje verderop, was een verkeersplein ingericht waar belangstellenden informatie kregen over het verhogen van de verkeersveiligheid. Met dat doel is ook de ‘Fedor van Kregten-tunnel’ aangelegd inclusief een voetgangerstunnel. Prof. van Vollenhoven verkondigde in zijn openingsspeech dat er eigenlijk in heel Nederland geen gelijkvloerse kruising met het spoor diende te bestaan.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina