Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-11-2012  

Kunst, cultuur en overheid in Job Klaasen Lezing


Oud- gedeputeerde Job Klaasen tijdens de eerste lezing met het thema, ethiek en politiek
 

HENGELO/ALMELO – De Almelose uitgever van het Twents nieuws en opinieweekblad De Roskam organiseert zondag 4 november a.s. de tweede Job Klaasen Lezing in het Rabotheater te Hengelo.
De lezing zal deze keer worden uitgesproken door publicist en cultuurfilosoof Thomas von der Dunk. Het onderwerp: kunst, cultuur en de rol van de overheid.
Gasten in het daarop volgende debat zijn o.a. Pieter Omzigt, tweede kamerlid voor het CDA, de Almelose VVD-wethouder Gerrit van Woudenbergh en Kees van der Meiden, directeur van museum Twentse Welle in Enschede. Ook van de aanwezigen wordt de nodige inbreng in het debat verwacht. Hoofdredacteur en uitgever van De Roskam Han Pape is de gespreksleider. De Job Klaasen Lezing in het Rabotheater (naast het NS station) begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Kunstenaars en cultuurbazen lopen te hoop tegen de bezuinigingen. De beschaving zou in gevaar zijn. Is dat zo? Heeft de overheid wel een rol in het domein van kunst en cultuur, bij de publicatie, installatie, conservatie en productie van kunst en cultuur? Bovendien: waar is de inventiviteit, de samenwerking, het ondernemerschap, het mecenaat, de markt? Aan de andere kant valt de stelling te verdedigen dat de overheid (rijk, provincie, regio, gemeente) kunst en cultuur juist moeten bevorderen, materieel en financieel. Omdat het goed is voor welvaart en welzijn, omdat het schraagt en behaagt, omdat het een samenleving vitaal houdt.

Praat mee. Of houd voortaan uw mond!

Lees ook:

Eerste Job Klaasen Lezing; '
Mauro moet in Nederland blijven
'
 

Archief
Terug naar vorige pagina