Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-09-2012  

Laptop voor bouwtalenten HBO-Jobscore

 

Om jonge mensen blijvend te interesseren voor de bouw, voerde BouwTalent/HBO-JobScore het fenomeen ´studierendementsprikkels´ in. Dat zijn studie gerelateerde geschenken voor jonge mensen die kiezen voor de BOL4 opleiding bouw en infra.
Het overgangsrapport van het eerste naar het tweede studiejaar wordt fors beloond met zo´n studierendementsprikkel: een fonkelnieuwe laptop.
Meer dan twintig studenten van de Netwerkschool Twente (vernieuwende opleiding bouw en Infra van het ROC van Twente) uit de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand, Wierden en Rijssen/Holten kregen zo´n computer. Compleet met een tas om de computer veilig mee te kunnen vervoeren in de fietstas. De laptop hebben de studenten vooralsnog in bruikleen, maar zodra ze hun studie afronden, wordt de laptop hun eigendom.
´We hebben ook het liefst dat jullie er alleen zaken opzetten die met studie en bouw te maken hebben´, grapte directeur R. Herman van HBO/JobScore bij de overhandiging.
BouwTalent/HBO-JobScore in Twente is de enige organisatie in Nederland die zoveel tijd, energie en geld steekt in leerlingen van bouw- en infra opleidingen. ´Het is onze manier om jonge mensen aan de bedrijfstak te binden. We beschouwen deze studenten niet alleen als ROC of Netwerkschool studenten, maar als gezamenlijke studenten. Wij investeren er veel in. Want al is het nu een lastige periode voor de sector, straks heeft de bedrijfstak goed opgeleide jonge mensen weer hard nodig´, aldus Herman.

Archief
Terug naar vorige pagina