Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-09-2012  

Zegetocht van Omtzigt naar Den Haag

 

ALMELO – Op de ochtend van de dag dat de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer officieel bekend wordt gemaakt, begon de zegetocht van CDA’er Pieter Omtzigt naar Den Haag vanmorgen op de stoep van het stadhuis in Almelo waar het radioprogramma Lijn 1 aandacht besteedde aan het ‘Geluid van Twente’ in Den Haag. Aan de hand van de tellingen in Overijssel wist Omtzigt al dat hij voldoende voorkeurstemmen had om te worden herbenoemd ondanks eerder af geserveerd te zijn door zijn partij. Dat pikten tientallen afdelingen in het land niet en zij hebben Omtzigt weer op het schild gehesen, zei het op een onverkiesbare plek 39. De voorkeurstemmen moesten het dus doen en dat lukte ruim.
Alle media namen Omtzigt dus op de korrel, om uiteindelijk s’middags bij de zitting van de Kiesraad te vernemen dat Omtzigt in totaal 36.750 stemmen vergaarde, ruim het dubbele dan het kwart van de kiesdeler (15.305) dat deze keer nodig is voor een directe benoeming. In stemaantal eindigde Omtzigt daarmee direct achter Sybrand van Haersma Buma en Mona Keijzer die respectievelijk op plek 1 en plek 2 staan van de CDA-lijst en dat moet de partijleiding toch aan het denken te zetten, temeer daar Omtzigt ook uit andere delen van het land ruim 7000 voorkeurstemmen kreeg.

In de uitzending werd verder het belang van regionale lijntjes richting Den Haag ook nog onderstreept door de Almelose wethouder Gerrit van Woudenbergh en regionaal VNO/NCW voorzitter Tom Masselink.

Fotoreportage: Coen Mulder

Luister hier de uitzending terug.

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina