Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-09-2012  

SP: ‘Liever een lolly dan duimzuigen´


In Veghel deelde de SP eerder dit jaar al lolly's uit aan politiemensen die actie voerden voor betere arbeidsvoorwaarden
 

ALMELO – Onder het motto ‘Liever een lolly om aan te zuigen dan duimzuigen’ deelt de SP maandagochtend op 80 treinstations lolly’s uit. De SP refereert daarmee aan het duimzuigen waar diverse lijsttrekkers zich van bedienen. Zo ging VVD-lijstrekker Mark Rutte al erkend in de fout en was ook PvdA-er Diederik Samson wat al te enthousiast over ‘samenwerkende’ ziekenhuizen in Eindhoven. Ondernemersvoorzitter Wientjes maakte het helemaal bont en noemde de verkiezingsprogramma’s van de SP, PvdA en GroenLinks een ramp voor het land. Laat nu alle programma’s van alle partijen zijn doorgerekend en allen in 2017 het tekort op de betalingsbalans hebben weggewerkt. Dat Links banen kost is eveneens niet waar en ook de breuk binnen de FNV over de pensioenleeftijd kan niet louter aan de SP worden toegeschreven, zoals Zwollenaar Wientjes deze week beweerde. De pensioengerechtigde leeftijd gaat omhoog heeft het kabinet al zonder de sociale partners besloten en ook de Kunduz-coalitie onderstreepte dat nog wat scherper. Zelfs de SP heeft dat besluit inmiddels grotendeels geaccepteerd, al wil het op detail nog wel wat repareren. Het gaat er in de komende verkiezingsstrijd in feite om, de pijn wat eerlijker te verdelen. Dertig euro minder in de maand te besteden komt nu eenmaal bij de lagere inkomens veel harder aan dan wat minder meer bij de grootverdieners die dit land telt.

De SP trekt er maandagochtend dus massaal op uit om hun boodschap nog maar eens uit te dragen. Alleen voor de vroegste treinreizigers, die wat verder van huis werken, is er geen lolly. Daar begint men pas om 07.00 uur mee.

Het enthousiasme bij de SP-leden is groot. Ze zijn het actievoeren dan ook gewend en gaan ook buiten verkiezingstijd veel de boer op om mensen in nood te helpen. Gezina van der Ven, afdelingsvoorzitter van de SP Almelo, is blij met dat enthousiasme: 'Vanuit rechtse hoek en de multinationals wordt veel onzin over de SP verkondigd. Dat is niet erg, want dat bewijst dat we ertoe doen. En het betekent dat er op 12 september echt iets te kiezen valt. Gaan we door op het doodlopende pad van Rutte of slaan we linksaf en komen we met de SP op een sociale manier uit de crisis, dat is waar het om gaat.’

Naast de lolly als verkiezingsgimmick deelt de SP natuurlijk ook informatiefolders uit en zal ook het bekende schuursponsje niet ontbreken.

Archief
Terug naar vorige pagina