Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-03-2012  

Aannemer Hegeman in oorlog met Hellendoorn

 

NIJVERDAL – De plaatselijke Aannemingsmaatschappij Hegeman staat op voet van oorlog met het gemeentebestuur van Hellendoorn. Aanleiding is het stelselmatig bevoordelen van andere aannemers. Algemeen directeur F. G. Hegeman heeft in een brief aan wethouder Beintema laten weten dat het bedrijf stopt met de jaarlijkse sponsoring ten bedrage van 125.000 euro van plaatselijke clubs. Verder wil Hegeman ook geen personeel meer opnemen van sociale werkvoorziening Soweco.

Hellendoorn is juist van plan uit Soweco te stappen en het beschut werken zelf te gaan uitvoeren. Dat zal bij Hegeman dus niet lukken.
Hegeman komt tot die stap omdat de ‘absurde selectiecriteria’ en het gebrek aan transparantie bij de aanbesteding van scholencluster De Twijn aan de P.C. Stamstraat de druppel is die de emmer doet overlopen. Daar komt bij dat Hegeman al eerder bij herhaling adviezen heeft gegeven voor een open aanbesteding, maar die adviezen werden stelselmatig genegeerd. Ook andere plaatselijke aannemers als Schothans en Hegeman+ hebben zich al eerder beklaagd over de selectiecriteria. Beintema wil nog niet reageren op de brief van Hegeman en eerst overleg voeren binnen het college van B&W.

Eerder al deed de gemeente de aanbesteding van De Twijn overnieuw omdat het fouten had gemaakt. Op 28 maart a.s. wil de gemeente bekend maken aan wie de bouw en het ontwerp van De Twijn wordt gegund. Ook hangt de geeente nog een kort geding boven het hoofd dat op 4 april a.s. bij de bestuursrechter staat geagendeerd.

Archief
Terug naar vorige pagina