Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-03-2012  

Schutsluis Eefde weer volop in gebruik

 

EEFDE – De schutsluis in Eefde is sinds vanmorgen vroeg weer volop in gebruik. Begin januari viel een van de 80.000 kg wegende sluisdeuren door zijn kettingen, waardoor het scheepvaartverkeer op het Twentekanaal volledig stil kwam te liggen. Na weken kon de sluis met een noodvoorzienig door mobiele kranen weer in gebruik worden genomen. Van 17 maart tot hedenochtend was deze weer buiten gebruik omdat de sluisdeur weer in de normale ophanging werd gehangen.
Voor de sluis lagen zo’n 50 schepen te wachten en om 06.00 uur ging het eerste schip er doorheen. De stremmingen kostte schippers en bedrijven in Twente miljoenen euro’s. Inmiddels heeft minister Schulz bekend gemaakt dat er een grotere sluis bij Eefde bijkomt. Ook wordt overwogen de kanalenzone in Twente uit te diepen, zodat grotere schepen tot 135 lengte met 2500 ton ladinggewicht naar Twente kunnen varen.

<< Vanwege de perikelen werd ook de oude CTT-containeroverslag op het NS-emplacement Almelo tijdelijk weer in gebruik genomen. Hiervoor werd een vergunning verleend voor een periode van een half jaar.

Archief
Terug naar vorige pagina