Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-03-2012  

Verdeeldheid over fusie tot Twentestad blijft

 

De discussie vond haar aanleiding in een onlangs gehouden interview met Peter den Oudsten die de vorming van Twentestad weer uit de la haalde. Volgens Den Oudsten zou schaalvergroting de invloed van Twente in Den Haag en Brussel vergroten.
Het idee werd omarmd door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld maar evenzo van kanttekeningen voorzien door Frank Kerckhaert en Rob Welten.
In het debat riep Flierman op om nu eens eerst de problemen te inventariseren voordat een agenda wordt gemaakt. Zijn woorden werden onderschreven door professor Thomas.
Kroeze sprak als ondernemer dat schaalvergroting ook tot kostenbesparing zou kunnen leiden. Den Oudsten zei: ‘De groei is weg. We zouden een krachtiger gemeente hebben gehad, meer werkgelegenheid als Twentestad er zou zijn’. Dat nu is volledig koffiedik.
De zaal liet zich na ruim twee uur debat nog niet volledig overtuigen en bleef in een ‘fifty-fifty’ steken.
Toch is er nog wel een vraag te beantwoorden: Spreken de burgemeesters namens hun gemeente of vanuit een persoonlijke visie, want welke gemeenteraad van de vier gemeenten heeft een besluit genomen in welke richting het moet?

Archief
Terug naar vorige pagina