Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-03-2012  

Kanaaltocht levert 2650 euro op voor Gichon

 

ALBERGEN – De Kanaaltocht van de Koets’nKeerls leverde zondag 2650 euro op voor de stichting Napoleon voor Gichon, de stichting die zich inzet voor de slachtoffers van de kernramp bij Tsjernobyl.
De tocht werd gehouden zonder paarden vanwege het heersende Rhinovirus ondanks dat de KNHS in principe paardensportevenementen al weer vrij had gegeven. Het alternatief was deze keer wandelen, fietsen of steppen, waarbij de deelnemers zich lieten sponsoren voor het af te leggen aantal kilometers. Napoleon voor Gichon ambassadrice Marga Bult verrichtte het startschot.
Ook kon men bij startplaats ‘Fraans Marie’ de handen laten reinigen in een zogenoemde ‘fish spa’’ waarbij kleine visjes de handen schoon zuigen.
Daarmee is het nog niet gedaan voor de Koets’nKeerls want Gerrit Haakmeester, Hein Heun , Harry Mulder en Joost van Hövell tot Westerflier als Napoleon willen per koets de tocht Vilnius-Parijs afleggen om nog meer geld in te zamelen met als doel de inrichting van kindertehuis House of Peace in Tsjernobyl, Wit-Rusland.
Op 22 april a.s. om 15.00 uur is het vertrek per vrachtwagen vanuit Ootmarsum gepland om naar startplaats Vilnius te vertrekken. Daarna volgt twee dagen later de tocht per koets over een afstand van 2300 km naar Parijs die men in vier weken hoopt af te leggen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina