Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-03-2012  

Werkgevers schoonmaak praten weer over CAO

 

ALMELO – Elf weken duurt de staking in de schoonmaakbranche voor een betere cao, maar het begint te knijpen. Grote opdrachtgevers als de VU Amsterdam, NS, Schiphol en de openbare onderwijsgroep Groningen hebben de werkgeverskoepel OSB opgeroepen weer met de vakbonden aan tafel te gaan.
Deze geven daar na weken van actievoeren en ondanks het eindbod dat de OSB op tafel had gelegd, gehoor aan. Volgende week zit men weer aan tafel voor een ‘verkennend’ gesprek. Knelpunt is o.a. doorbetalen bij ziekte en ook met het loonaanbod zijn de werknemers nog niet geheel tevreden. Respect voor het uit te voeren werk en een normale betaling is wat de werknemer feitelijk wil.
Onlangs werd in Almelo bij Asito massaal gedemonstreerd en werden universiteiten en kantoren tijdelijk bezet. De studenten stelden zich op achter de eisen van de schoonmakers en zette de besturen van hun instellingen, zijnde opdrachtgevers, eveneens onder druk.

< Asito-directielid Anton Witte (onderhandelaar namens de OSG) weigerde een ritje op een kameel die de actievoerders bij zich hadden. Desondanks was een kus van de kameel zijn loon.
Schoonmaker John Walraven : 'Het is niet normaal dat we zolang moeten strijden voor doodnormale dingen. Daar kan ik me boos om maken. Gelukkig kon Anton het wel goed vinden met de kameel.'

Archief
Terug naar vorige pagina