Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-03-2012  

Ten Cate actief in innovatieve oplossing mijnafval

 

ALMELO – Ten Cate Geosynthetics is samen met Ingenieursbureau Witteveen+ Bos uit Deventer betrokken bij een innoverende oplossing van het beheer van verpulverd steen na de winning van olie, steenkool of metaal.
Het consortium heeft een werkwijze bedacht om milieuschade door dit afval verder te voorkomen. Men brengt, gebaseerd op verbeterd locatieonderzoek en monitortechniek, hoogwaardige expertise samen waardoor grootschalig herstelwerk mogelijk wordt.

Mijnafval wordt meestal opgeslagen in grote bekkens of valleien waarbij tot nu milieuschade niet is te voorkomen. Met doek van TenCate Geosynthetics kan dit worden afgedekt. Ervaring deed men al op bij de stortplaats in de Vogelmeerderpolder bij Amsterdam.

<< CEO Loek de Vries maakte van Royal ten Cate in 10 jaar een innovatieve grote speler in technische weefsels. Wereldwijd spreekt Royal ten Cate een woordje mee in bijvoorbeeld brandvertragende kleding voor o.a. de US Army, bescherming van gevechtsvoertuigen tegen bermbommen, toepassingen in de vliegtuigindustrie et cetera, maar ook is het wereldleider in de ontwikkeling van kunstgras en 'turff'' voor sportdoeleinden.

Voor oude kunstgrasvelden en 'turff' tennisbanen is inmiddels ook al een nieuwe toepassing bedacht. Swanenberg Bodems ontwikkelde daarvan de 'Alweatherbodem' voor paardensporttoepassingen. In Almelo ligt bijvoorbeeld op het Twents Hippisch Centrum 2,5 ha van deze bodem waardoor nagenoeg het gehele jaar de bodem zwaar belast kan worden in dressuur- en springwedstrijden. Alleen bij extreme vorst kan er buiten niet worden gereden. Maar water kan er bijvoorbeeld niet genoeg vallen!  
De Almelose Ruiterdagen varen er wel bij.

(Foto-uitsnede - archief: 'Paparazzo' Freek) 

Archief
Terug naar vorige pagina