Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-03-2012  

ROC Horecaopleiding Almelo dik in de prijzen

 

Tweede in het gastheerschap niveau 2 werd de 22-jarige Annemiek Bouwman uit Hengelo en werkzaam bij Hotel Restaurant de Zwaan in Delden. Bij gastheerschap niveau 3 werd de 20-jarige Keshia Bont uit Borne ook tweede. Zij is werkzaam bij Hotel/Gasterij ‘t Losse Hoes in Holten. Beide dames volgen de vakopleiding Gastheer/gastvrouw.

 

Winnaars jonge koks in opleiding
De 16-jarige Sven Regtop uit Overdinkel, werkzaam bij EetCafé Sam Sam in Enschede, werd tweede. Regtop volgt de koksopleiding niveau 2. De 20-jarige Beau de Graaf uit Olst, werkzaam bij de Swarte Ruijter in Holten, won eveneens een tweede prijs. Beau de Graaf volgt de opleiding Zelfstandig werkend kok niveau 3 bij de Cas Spijkers Academie Twente, onderdeel van ROC van Twente.

Activiteiten onder andere door Smaakspecialist Peter Klosse

Er waren naast de wedstrijden tal van activiteiten zoals een lezing door restauranteigenaar en oprichter van de Academie voor gastronomie Peter Klosse. Tevens was er een streekproducten presentatie en wijnspijs en warenkennis wedstrijden. Kenniscentrum Kenwerk werkte mee aan de organisatie rondom de wedstrijden.

Vakjury

Het jureren gebeurde door bekwame SVH leermeester-koks en gastheren uit het land. Per categorie werden leerling-koks beoordeeld op de voorbereiding in de keuken tot aan de presentatie van het gerecht op het bord. Leerlingen gastheer/gastvrouw werden beoordeeld op hun kennis en kunde van het gastheerschap en restauranttechnieken.
Op de foto: eerste prijswinnaar Murat Keskin
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina